Yritys

Perunannostokoneiden varaosien maahantuontia jo vuodesta 1984.

Pekomat Oy

Pekomat on palvellut viljelijöitä jo vuodesta 1984, maahantuoden nostokoneiden kulutusosia keskieurooppalaisilta valmistajilta.

Nykyisin toimintamme koostuu pääosin maahantuotujen perunan ja juuresten nostokoneiden sekä niiden varaosien myynnistä maatiloille ja yrityksille. Tuotevalikoimaamme kuuluvat myös perunan varrenmurskaimet sekä salaojien huuhtelulaitteet ja niiden varaosat. Koneiden ja osien lisäksi teemme myös perunannostokoneiden huoltoa, mattojen vaihtoa ja vauriokorjausta. Kehittelemme myös uusia tuoteinnovaatioita tuottoisan viljelyn tueksi.

Meiltä tilatuista osista noin 90 % toimitetaan suoraan omasta, Kaskisissa sijaitsevasta maahantuontivarastostamme, josta löytyy noin 600 erilaisen tuotteen valikoima. Kevyt organisaatiorakenteemme mahdollistaa tuotteiden tarjoamisen kilpailukykyiseen hintaan asiakkaillemme.

ROPA maahantuoja Suomessa

ROPA-koneiden maahantuoja

Pekomat Oy toimii saksalaisen ROPA Fahrzeug- und Maschinenbau GmbH yhtiön valmistamien ROPA perunannostokoneiden maahantuojana Suomessa.

Malleja on kaksi, ROPA Keiler I ja ROPA Keiler II. Keiler I nostaa yhtä perunariviä kerrallaan, kun taas Keiler II kahta riviä.

”Yritystoimintani kautta olen tutustunut useisiin perunannostokonemerkkeihin ja niiden huoltoon. Mutta koska itsekin kasvatan perunaa, tiedän mitä vaatia nostokoneelta.

Minuun teki vaikutuksen saksalainen laatu ja loppuun asti ajatellut toiminnot. Ihastuin ROPAn automaation tasoon ja erityisesti älykkäästi käytettyyn hydrauliikkaan.” Perustelee Pekomat Oy:n toimitusjohtaja Jyri-Pekka Raittila edustamansa konemerkin valintaa.

Ei pelkkää varaosamyyntiä, vaan myös innovatiivista tuotekehitystä tuottoisan viljelyn tueksi

Vuonna 2017 aloitimme ensimmäisen oman tuotteen eli Xiros 500 -salaojien huuhtelulaitteen suunnittelun asiakkailta saatujen palautteiden ja ideoiden pohjalta.

Jyri-Pekka Raittila, Pekomat Oy

Näin syntyi kotimainen Xiros-salaojien huuhtelulaite

”Olen itse kiinnostunut erilaisten teknisten ratkaisujen löytämisestä helpottamaan asiakkaiden liiketoimintaa. Erityisesti maatalouskoneiden osalta.

Olen nähnyt viljelijöiden ongelmat peltojen kunnossapidossa. Suomessa sääolot ovat muuttuneet ja syksyisin sataa paljon. Vesi saattaa jäädä pelloille, jos salaojien huoltamiseen ei ole tehokkaita laitteita.”

Jyri-Pekka Raittila, Pekomat Oy

Xiros 500 -salaojien huuhtelulaite

Tehokas ja helppokäyttöinen, kotimainen salaojahuuhtelulaite.

Tyytyväiset asiakkaat ovat meille merkki laadusta ja oikeista tuotevalinnoista

Tavarantoimittajia ja tuotteita valitessamme kiinnitämme erityistä huomioita osien hyvään laatuun ja kulutuskestävyyteen.

Vuosien varrella olemme toimittaneet nostokoneiden kulutusosia lukuisille viljelijöille, ja sadat tyytyväiset asiakkaat ovat meille osoitus onnistuneista tuotevalinnoista.

Aiomme toimia markkinoilla myös jatkossa, luottaen suomalaisen perunanviljelyn tulevaisuuteen ja kilpailukykyyn.

Tuottoisaa viljelyä!

 

Pekomat Oy